Pastitsio - lasagna greceasca

de Julie in Vita, 4 Oct 2011 | 12459 vizualizari

 

Pastitsio este o mancare greceasca asemanatoare cu lasagna italiana. Este preparata din straturi alternante de paste tubulare, cu carne de vita si acoperite cu sos bechamel. O mancare satioasa, care necesita ceva timp de pregatire, dar care merita tot efortul. Este recomandabil sa se serveasca rece, daca se doreste o portie aratoasa, dar poate fi servita si calda, daca nu se tine atat de mult la aspect... ;)

 

INGREDIENTE

  • Stratul de paste:
  • 300 g paste (macaroane sau penne),
  • 2 linguri ulei,
  • 100 g branza sarata,
  • 1 albus de ou,
  • sare,
  • piper.
  • Stratul de carne:
  • 300 g carne tocata de vita,
  • 1 ceapa,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 3-4 linguri suc de rosii,
  • 2 catei de usturoi,
  • nucsoara,
  • rozmarin,
  • sare,
  • piper,
  • 1 foaie de dafin,
  • 50 ml vin alb.
  • Sosul bechamel:
  • 1 lingura faina,
  • 1 lingura unt,
  • 200 ml lapte,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • 1 galbenus de ou,
  • 50 g cascaval ras sau parmezan.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitsio - lasagna greceasca:

Stratul de carne:

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata marunt, pana ce se inmoaie. Se adauga carnea si se amesteca bine. Dupa ce carnea este rumenita, se adauga usturoiul zdrobit, vinul, foaia de dafin si sucul de rosii. Se potriveste gustul cu sare, piper, rozmarin. Se lasa sa fiarba totul la foc mic, pana cand scade tot lichidul din tigaie si carnea este gatita. La final se scoate foaia de dafin.

Pastele:

Se fierb in apa cu sare timp de 10 minute, se scurg de apa si se amesteca cu ulei, branza rasa, albusul de ou bine batut, sare si piper dupa gust.

Sosul bechamel:

Se incinge untul intr-o tigaie, se adauga faina, apoi se toarna laptele fierbinte, putin cate putin si amestecand continuu. Se lasa pe foc pana se ingroasa. Se adauga sare, piper, nucsoara dupa gust. Se opreste focul si se adauga galbenusul batut bine si cascavalul ras.

Asamblarea:

Se aseaza intr-o tava, jumatate din cantitatea de paste, se intinde in strat uniform amestecul de carne si se acopera cu restul pastelor. Deasupra se toarna sosul bechamel. Se da tava la cuptor, pentru 30 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio - lasagna greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de macaroane cu carne de vita