Pasticcio

de rena in Paste, 2 Dec 2013 | 32197 vizualizari

 

Lasagna este un fel de mancare traditional din bucataria Greceasca. Ingredientele cheie la aceasta mancare sunt pastele si carnea tocata. Copt la cuptor si servit fierbinte ca un fel de mancare principala. Reteta vine din Italia unde se fac asa-numitul "pasticcio"

 

INGREDIENTE

  • 500gr.carne tocata
  • 2 pachete de paste (ca tuburile lungi)
  • 1 ceapa
  • bulion
  • branza rasa
  • ulei si unt pt.uns tava
  • sare,piper,
  • nucsoara,cuisoare

Pt. crema:

  • 1 litru de lapte
  • 1 cutie (2 plicuri) bechamel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasticcio:

Punem pastele la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert le punem intr-o stercuratoare si le clatim cu apa rece.

Intr-o tigaie, punem ceapa tocata si o calim, adaugam carnea tocata ,dupa ce s-a calit si carnea punem sare, piper,praf de nucusoara si cuisoare ,bulionul si un pahar de apa.Lasam sa fiarba cca 15 min.

Crema o batem cu laptele pina se ingroasa.

Luam o tava, o ungem cu unt, punem jumatate din paste, apoi branza si sosul de carne tocata,adaugam celalalta jumatate din paste, iarasi branza si la sfirsit punem crema pe deasupra pastelor.

Punem la cuptorul preincalzit pina se rumeneste totul.

Pofta buna!!

 

 

TIPS-URI

1

Daca in comert nu se gaseste crema bechamel o putem face cu:

2

8 linguri de faina,1 litru de lapte 3 oua,50gr.unt,sare,nucsoara,1 cana de branza rasa.

3

Punem laptele,faina si ouale intr-o oala pe foc,cu un tel amestecam pina se ingroasa crema ,la sfirsit adaugam branza,sarea si nucusoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasticcio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de macaroane cu branza - Reteta unui desert gustos si rapid