Lasagna este un fel de mancare traditional din bucataria Greceasca. Ingredientele cheie la aceasta mancare sunt pastele si carnea tocata. Copt la cuptor si servit fierbinte ca un fel de mancare principala. Reteta vine din Italia unde se fac asa-numitul "pasticcio"
Pt. crema:
Punem pastele la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert le punem intr-o stercuratoare si le clatim cu apa rece.
Intr-o tigaie, punem ceapa tocata si o calim, adaugam carnea tocata ,dupa ce s-a calit si carnea punem sare, piper,praf de nucusoara si cuisoare ,bulionul si un pahar de apa.Lasam sa fiarba cca 15 min.
Crema o batem cu laptele pina se ingroasa.
Luam o tava, o ungem cu unt, punem jumatate din paste, apoi branza si sosul de carne tocata,adaugam celalalta jumatate din paste, iarasi branza si la sfirsit punem crema pe deasupra pastelor.
Punem la cuptorul preincalzit pina se rumeneste totul.
Pofta buna!!
1
Daca in comert nu se gaseste crema bechamel o putem face cu:
2
8 linguri de faina,1 litru de lapte 3 oua,50gr.unt,sare,nucsoara,1 cana de branza rasa.
3
Punem laptele,faina si ouale intr-o oala pe foc,cu un tel amestecam pina se ingroasa crema ,la sfirsit adaugam branza,sarea si nucusoara.