Paste trapaneze

de Zamfira in Paste, 9 Aug 2012 | 3928 vizualizari

 

pentru cei care adora cartofii prajiti, vinetele si sosurile italienesti...italiano vero!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi
  • 400 gr. paste
  • 1 vanata
  • 4-5 rosii
  • 5-6 catei usturoi
  • busuioc proaspat sau uscat
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste trapaneze:

Fierbem pastele in apa cu sare si le scurgem bine.

Pregatim cartofii prajiti (cartofii taiati cat mai subtiri), in ulei si adaugam sare.

Curatam vanata, o taiem cubulete, o prajim in ulei si adaugam sare.

Intr-un vas, asezam pe straturi: paste, cartofii prajiti si vinete prajite. Deasupra vom turna sosul de rosii cu usturoi si busuioc.

Sosul de rosii: curatam rosiile, le decojim si zdrobim. Calim usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugam rosiile zdrobite si busuiocul (1 lingura).

Timp de fierbere: 10 minute

Se poate servi cu parmezan sau branza rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste trapaneze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos de rosii, pasta de ardei si busuioc