Sotul meu manaca picant.Dar nu doar picant...ci exagerat de picant...Asa ca pentru el am facut aceste paste .Si deci perfecte pentru cine adora mancarea picanta.
Curatam ceapa ,o spalam si o tocam cat mai marunt.
Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim ceapa impreuna cu usturoiul.Cand usturoiul a prins culoare il indepartam .
Adaugam porumbul scurs de apa de conservare si tonul maruntit.Lasam sa se caleasca impreuna la foc potrivit amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Potrivim de sare si piper,punem ardeii iuti tocati cat mai marunt posibil si sucul de rosii.Amestecam si lasam la foc mic sa fiarba pana ce sosul obtine consistenta dorita.
Intre timp punem la fiert apa.Cand aceasta a inceput sa fiarba ,punem sare si pastele.Le lasam la fiert 11 minute ( sau in functie de pasta,conform indicatiilor de pe pachet) .Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pasta sa se lipeasca.
Scurgem pastele de apa si le amestecam cu sosul cu ton.
Servim pastele calde presarate cu condimente picante.