Dupa ce bebelusul este familiarizat cu alimentele ce contin gluten, poate manca si paste sub diferite forme.
Eu i-am facut paste stelute, sunt foarte micute si n-a mai trebuit sa le mixez, cu toate ca inca nu stie sa mestece cum trebuie(are aproape 9 luni). Chiar am fost surprinsa ca nu s-a inecat deloc si a mancat cu mare placere tot castronelul.
Carnita se fierbe putin pana iese spuma, apoi o limpezim cu apa rece si o punem iar la fiert. Eu i-am facut cu carne de vitel si am lasat-o mai mult sa fiarba. Cand a fost facuta, am adaugat legumele intregi, curatate de coaja si spalate inainte. Apoi am mixat la blender legumele fierte si carnea si am obtinut un piure fin.
In craticioara in care am fiert legumele am pastrat 3-4 linguri de zeama si am pus acolo cubuletul de unt sa se topeasca. Observati ca nu se caleste nimic, totul e fiert sau inabusit! Am adaugat apoi rosiile tocate fin si am lasat putin la fiert. Apoi am turnat piureul de legume si putin busuioc si am mai lasat pe foc cateva minute. Gata sosul!
Separat am fiert pastele in apa clocotita, cam 7 minute, cat scria pe cutie.
Am pus jumatate din stelutele in castronel si deasupra 3 linguri cu sos, apoi le-am amestecat. Celelalte paste si sosul ramas le-am pus separat, aceasta fiind portia pentru maine
Stefan deja astepta nerabdator! le-am lasat putin la racit si i-am dat apoi sa manance.
Iata si un copil fericit si satul:), in ultima poza!