Pe langa faptul ca au un aspect deosebit, au si un gust extraordinar....poate fi o cina de succes daca aveti musafiri.
- Punem apa cu ulei de masline la fiert si un praf de sare.
- Intre timp punem in apa rece crevetii inghetati (trebuie sa aiba culoarea gri). Mie personal imi place sa ii decortichez doar la mijloc, lasand capul si coada).Deci se curata de coaja .
-cand pastele sunt aproape fierte se incinge intr-o tigaie ulei de masline si se piseaza un catel de usturoi. Adaugam crevetii si ii saltam de cateva ori. Adaugam vinul alb , condimentam cu sare, piper, praf de chilli (facultativ pasta de paprica). Dupa 5 minute putem adauga smantana dulce .Lasam sa mai dea cateva clocote si stingem focul.
- strecuram pastele fierte , le punem intr-o forma , adaugam ulei de masline si crevetii cu sosul alb. LA final deasupra adaugam frunze de busuioc tocate si parmezan ras..
Pofta mare.