Punem apa la fiert intr-o oala cu sare si ulei de masline , iar cand da in clocot adaugam pastele si lasam sa fiarba .
Intre timp preparam sosul. Tocam marunt o ceapa si o calim cu ulei de masline pana devine moale si sticloasa. Adaugam rosiile proaspete taiate cubulete mici si mai lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam apoi rosiile din conserva tocate si ele marunt, pasta de rosii sau sucul de rosii , condimentam cu sare, piper, oregano (eu am avut un amestec de condimente pentru paste itlaiene). Lasam sa mai fiarba putin, gustam si adaugam putin zahar . LA final tocam busuioc verde proaspat si servim aalturi de pastele inca calde si stropite cu putin ulei de masline. Deasupra se rade din abundenta parmezan la servire.
1
La cerere eu am adaugat in acest sos si putina carne tocata pentru consistenta...dar e mult mai bun fara carne...eu personal prefer varianta originala.
2
secretul sta in a folosi busuioc proaspat si neaparat parmezan