Poate constitui un pranz delicios sau de ce nu, o cina satioasa!
Se taie carnatii felii. Ceapa se curata si se taie julienne. Se curata usturoiul si se taie feliute sau pisat. Intr-o tigaie, se prajesc carnatii in ulei, se adauga ceapa, usturoiul si patrunjelul. Daca optati si pentru ardei iute, acum se pune si acesta. Se amesteca totul si se lasa la prajit timp de 1 minut.
Se fierb pastele in apa clocotita cu sare, amestecand din cand in cand, pana sunt al dente, apoi se strecoara, dar nu se clatesc cu apa. Peste paste, se toarna smantana si cascavalul dat pe razatoarea mica, se amesteca, apoi se adauga carnatii pregatiti inainte. Se amesteca totul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se toarna compozitia intr-un vas de yena si se da la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, ca sa se rumeneasca. Se scoate din cuptor, se lasa putin sa se odihneasca, apoi se serveste cu smantana si cascaval ras deasupra si bucatele mici de ardei gras rosu, pentru culoare.
Pofa buna!
1
Eu nu am pus ardei iute, deoarece era carnatul picant.