Un pranz satios si delicios ... pentru astazi paste la cuptor !
Punem apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele.Le lasam la fiert pentru 10 minute ( sau in functie de tipul de pasta folosit , lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj ) .Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele .
Separat spalam ardeiul , il curatam si il tocam marunt .
Ceapa verde o spalam si o tocam marunt .
Rosiile le spalam ,le indepartam coditele si le taiem in jumatate .
Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit . Adaugam usturoiul curatat si ardeiul . Presaram sare si lasam la calit .
Adaugam apoi ceapa si rosiile si lasam 5 minute la calit .Apoi adaugam putina apa si lasam 10 minute la foc potrivit amestecand din cand in cand .
Dupa acest timp , punem sucul de rosii si potrivim de sare,piper si daca sucul de rosii este prea acrisor , adaugam si putin zahar .
Lasam la fiert la foc mic pana ce sosul scade .
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si punem pastele scurse de apa in care au fiert .
Peste paste punem sosul de rosii si acoperim totul cu un strat de parmezan .
Punem frunze de busuioc si dam la cuptor la 200 grade pentru 10 minute .
Se servesc calde .
Pofta buna !