Paste cu ton, smantana si legume

de Bucataria Stefaniei in Spaghete, 17 Feb 2015 | 9642 vizualizari

 

Este o reteta foarte simpla si usoara, ideala pentru cina. Aveti nevoie de doar 40 de minute petrecute in bucatarie pentru a face acest preparat foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 250 g spaghette Barilla
  • 1 conserva cu ton maruntit in ulei
  • 200 g smantana 12-20% grasime
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 250 g mix de legume congelate
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • sare si piper
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton, smantana si legume:

Pastele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, se scurg, se stropesc cu 2 linguri cu ulei de masline si se amesteca bine.

In timpul in care pastele fierb, se prepara sosul cu ton si smantana. Intr-o oala care nu prinde se adauga 2 linguri cu ulei de masline impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand incepe sa luceasca se adauga usturoiul zdrobit, se lasa pentru maxim 30 de secunde si se adauga legumele congelate. Se acopera si se lasa la fiert pana cand legumele se dezgheata.

Se adauga vinul si apa, se amesteca si se lasa la fiert pentru 3-4 minute dupa care se adauga smantana. Se acopera si se lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute la foc mic spre mediu. Sosul nu trebuie sa devina foarte cremos. Se adauga tonul cu tot cu ulei, sarea, piperul si oregano, dupa care se mai tin putin la sfarait pentru aproximativ 5 minute.

Se opreste focul iar pastele fierte si unse cu ulei de masline se pun peste sosul de smantana cu ton, se amesteca bine si se lasa la odihnit pentru aproximativ 5 minute dupa care se pot servii cu parmezan ras.

Sunt o nebunie!

Sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton, smantana si legume" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton