Paste cu susan si carne de pui

de laylalala in Spaghete, 27 Mai 2010 | 4942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr paste Linguini sau Spaghetti
  • 1 lingura seminte de susan
  • 2 linguri ulei
  • 250 gr carne de pui maruntita
  • 125 ml apa
  • 4 linguri unt de arahide
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de susan sau nuci
  • 1 varf de cutit de boia iute
  • 1 ceapa verde, tocata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu susan si carne de pui:

Se clocotesc 4 l de apa intr-o oala mare si se sareaza.Se fierb pastele, pana cand s-au fragezit, dar nu s-au inmuiat de tot.
Intre timp, se rumenesc semintele de susan intr-o tigaie, la foc potrivit, agitand mereu tigaia.Apoi se toarna intr-un vas mic si se incinge 2 linguri ulei in aceeasi tigaie.Se prajeste carnea in tigaie 3-6 minute, amestecand din cand in cand.Se ia de pe foc.

Se incalzesc 125 ml apa si se amesteca cu untul de arahide intr-un bol.Se adauga sosul de soia, otetul, mierea, uleiul de susan/nuci si boiaua si se amesteca.Se toaca ceapa marunt.

Se scurg bine pastele si se amesteca bine cu sosul de arahide.Se adauga bucatelele de carne si se amesteca.Se aseaza pastele intr-un castron si se presara semintele de susan si se decoreaza cu ceapa tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu susan si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii si ciuperci