Paste cu sunca si branza Emmentaler

de Krystyan Trendy in Spaghete, 15 Mai 2014 | 8019 vizualizari

 

Un preparat simplu , rapid si apetisant... ;)

 

INGREDIENTE

  • 400 spaghete
  • 1 ceapa
  • 200 g sunca Praga
  • 100 g branza Emmentaler rasa
  • 150 g smantana
  • 100 ml ulei
  • sare 25 g
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sunca si branza Emmentaler:

Se pun 2l de apa cu sare intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga pastele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita.

Intre timp curatam ceapa ,o spalam cu apa rece,o taiem julien si apoi punem intr-o tigaie in care adaugam  ulei ,la calit impreuna cu sunca taiata fasii pana capata o nuanta aurie. 

 Scoatem pastele intr-o strecuratoare si lasam 5 minute la scurs,apoi  le punem intr-o cratita si le amestecam cu ceapa calita impreuna cu sunca .Adaugam branza Emmentaler ,sare dupa gust si smantana.Mai lasam cratita 5 minute pe aragaz la foc mic pana se topeste branza .

Pastele se pot servi atat calde ,cat si reci! 

TIPS-URI

1

puteti sa adaugati cand puneti ceapa la calit : ardei gras ,ciuperci ....dupa gustul fiecaruia ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si branza Emmentaler" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu felii sunca cruda