Ador sa prepar paste –dar si sa le mananc :”> deoarece poti sa pui in ele aproape orice , se prepara rapid si sunt delicioase. De data aceasta m-am documentat din una din cartile mele culinare si am preparat aceste paste cu sos de vita….desi reteta este usor schimbata – imi lipseau unele ingrediente iar deoarece mi-a fost lene sa mai plec la cumparaturi am inlocuit cu altceva ce aveam prin frigider. Cu toate acestea a iesit o mancare gustoasa. Enjoy !
1. Se incinge uleiul de masline intr-o cratita. Se adauga ceapa si rosia si se caleste 2-3 minute apoi se adauga carnea. Se lasa la calit totul inca 3 minute apoi se adauga laptele , vinul rosu, cubul de vita si cimbrul. Se lasa sa fiarba usor timp de 50 minute, amestecand din cand in cand. Dupa cele 50 minute, se adauga amidonul dizolvat in apa si se lasa sa fiarba pana cand compozitia se ingroasa usor.Se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul tocat apoi se amesteca.
2. Pastele se pun la fiert in apa cu sare conform indicatilor de pe ambalaj apoi se scurg, se amesteca cu putin unt topit.
3. Pentru servire. se impart pastele pe farfurii si se adauga deasupra sosul de vita.