Dupa cum bine stiti, sunt fan paste. Sunt ideale pentru momentele in care ne dorim un desert rapid.
1. Pentru sos pune 200 g capsune impreuna cu zaharul si cu zeama de lamaie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic pentru 5-7 min. Baga-le apoi intr-un blender si mixeaza-le pana obtii un piure. Pune piureul inapoi in cratita si lasa la foc mic 1 minut. Adauga apoi restul de capsune taiate in 2 sau in 4 (depinde de marime), amesteca si lasa deoparte.
2. Pune pastele la fiert in apa clocotita pentru 7 min impreuna cu o lgt zahar. Dupa ce au fiert trece-le pe sub jet de apa rece si lasa-le la scurs. Pune lingurita de ulei peste ele si amesteca-le usor.
3. Incinge bine de tot o tigaie neaderenta, opreste focul, pune susanul in ea si amesteca usor.
4. Presara 1/2 din cantitatea de susan prajit peste paste, pune-le pe un platou, adauga sosul de capsune si restul de susan.
S-aveti pofta!
1
daca nu va place susanul puteti folosi migdale macinate mac sau nuci.