Reteta asta a fost printre primele pe care le-am invatat in muuultele zile de post, cand eram mai mica :). De la mama mea draga
Pastele si soia se fierb (separat) in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. In oala pentru paste puteti adauga 1 lg ulei, nu se vor mai lipi. Cand sunt gata, pastele se trec prin jet de apa rece (se mai umfla putin si nu se mai lipesc in caz ca au fiert prea tare), iar soia se scurge.
Ceapa se taie solzisori, ardeiul cubulete, rosia se feliaza. Calim ceapa, apoi adaugam boiaua si ardeiul. Cand s-a muiat ardeiul punem si rosia si o lasam si pe ea sa se moaie. Apoi adaugam soia si frunza de dafin, amestecam bine, punem cata pasta de rosii consideram (eu pun cam 6 lg). Condimentam cu sare si mai lasam pe foc mic 2min. Apoi presaram oregano si cimbru, dar luam de pe foc, altfel temperatura mare va scadea intensitatea condimentelor.
Servim pastele peste care asezam compozitia de soia.
1
Trebuie sa recunosc ca merge putin ketchup... :P
2
Daca nu mancati de post, puteti rade parmezan deasupra.