Voiam de mult timp să încerc o rețetă de paste cu sos pesto, dar m-am hotărât rapid să o fac, atunci când am văzut pomenindu-se despre așa ceva în filmul ”Înainte să te cunosc”. Nu din cauza filmului, ci tocmai pentru că era pe lista mea mai demult. Și cum mai aveam niște sos pesto în casă, gata preparat și cumpărat din comerț, am și pus în aplicare planul meu, mai ales că fiind foarte cald, prefer să prepar mâncăruri rapide, ca să nu stau prea mult în zăpușeală, la bucătărie. Am mai adăugat cașcaval răzuit și ideea mi s-a părut excelentă.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Cât timp fierb pastele, se subțiază sosul pesto cu uleiul de măsline și se răzuiește cașcavalul.
Când pastele au fiert, se strecoară și se pun în bol.
Se adaugă sosul pesto subțiat cu ulei de măsline și se amestecă ușor pastele.
Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după gust.
Se presară cașcaval de jur împrejurul pastelor, ca o coroană și se decorează bolul cu frunze proaspete de busuioc și felii de lămâie.
1
Se pot folosi orice fel de paste vă plac, pe care trebuie să le fierbeți conform recomandărilor de pe ambalaj, nu mai mult timp, ca să rămână întregi, să nu se sfărâme.
2
Condimentați opțional pastele cu: sare, piper și oregano, după gust.
3
Puteți adăuga și alte condimente care vă plac.
4
Nu este nevoie să clătiți pastele cu apă rece, după ce au fiert, ca să rămână calde, pentru servit.