Este o reteta care mi-a cazut la suflet. E varianta cu macaroane a orezului cu peste...(pot spune mancarea mea preferata de cand sunt aici)
- punem la fiert in apa rece pestele asa rondele si congelat adaugand in apa sare, piper boabe, coriandru-3-4 crengute..ulei de masline. Lasam la fiert cam 3 min ,,sa nu fiarba prea mult. Scoatem pestele si ii luam oasele daca sunt si il taiem cuburi potrivite. Punem deoparte. Nu aruncam apa in care a fiert.
- tocam ceapa marunt si rosia cubulete- punem intr-o cratita cu ulei de masline si calim usor pana se inmoaie. Adaugam pasta de tomate cu pasta de paprika si adaugam apa in care am fiert pestele. Adaugam macaroanele in oala, adaugam sare daca e nevoie, piper, chilli si apoi acoperim. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda macaroanele de fund.
- Intre timp punem crevetii congelati in apa rece..se vor decongela rapid...si ii decoricam la mijloc (sau dupa preferinta de tot..mie imi place sa ii folosesc cu cap si coada).
. Cand pastele sunt aproape fierte adaugam pestele in oala..mai lasam cateva clocote.
. praful de supa-crema de fructe de mare il dizolvam in apa rece..si turnam in oala peste macaroane. Mereu trebuie sa fie sos suficient peste paste...Acum se va ingrosa...adaugam jumatatile de rosii cherry...si aproape de final adaugam crevetii. Punem capacul 3 minute. Crevetii isi vor schimba culoarea de la gri la portocaliu...
. la final adaugam coriandru proaspat taiat marunt...stingem focul si lasam 2 minute asa acoperit. E ff bun daca este mai mult sos in cratita..sa nu fie seci.
Va garantez ca o sa va placa mancarea...Pofta mare. Se serveste cu vin verde. Eu am avut un rose spumant..ff bun..rece.