Unul dintre aperitivele pe care le preparăm aproape la fiecare sarbatoare este aceasta pasta de ton.
O preparam in mai multe combinatii, de data asta adaugand hering afumat.
Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt.
Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Peste amestecul de ton si hering se adauga crema de branza, castraveciorii si ceapa si se omogenizeaza compozitia.
Se potriveste gustul cu sare si piper si se da pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati la rece, pana in momentul servirii.
Se serveste cu paine prajita, sau se pot umple cu ea minitarte, rulouri din aluat, etc.
1
Daca Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati nu este acrisoara, se mai poate adauga zeama de lamaie.
2
Se mai poate adauga si marar sau patrunjel, tocate maraunt.