Va invit in Grecia astaz.
Ktipiti cunoscuta si sub numele de Tirokafteri este o pasta de tartinat servita de obicei ca mezze (antreu).
Baza este branza greceasca feta, iaurt, piment iute, ardei copti, rosii , ulei de masline, usturoi , origano etc.
Am facut o varianta cu rosii si fara ardei
https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/pasta-de-tartinat-ktipiti-cu-branza.html
Taiati rosia, ceapa si usturoiul bucati.
Spalati ierburile, taiati rosiile ucate bucatele.
Mixati branza cu smantana, uleiul, ierburile, rosiile, ceapa si usturoiul pana obtineti o crema.
Condimentati.
Varsati intr-un bol si dati la rece 30 de minute minimum.
Decorati cu flori de arpagic , busuioc, menta si un pic de ulei de masline.
O puteti servi cu paine completa sau cu bastonase de castravete (cruditati).
Puteti asezona o salata sau o puteti tartina pe paine cu cereale .
Pastrati-o la rece intr-o borcan sau cutie etansa.
Foarte gustoasa si parfumata.