Pasta de modelat din trufe

de naomy in Dulciuri, 21 Aug 2011 | 4665 vizualizari

 

Dragi prieteni trebuie sa va marturisesc ca aceasta pasta de modelat din trufe este dintr-o simpla gresala,tocmai ma pregateam sa fac o crema dintr-o cutie de trufe ce mi-au mai ramas si ghiciti!?mi sa taiat crema sau cred ca din cauza laptelui ,principalul este ca nu vroiam sa-o arunc si am incercat sa-o remediez si rezultatul .....FENOMENAL ,am folosit-o pt decor .

 

INGREDIENTE

  • 250 trufe
  • 50 lapte
  • 40 unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de modelat din trufe:

Preparare pasta de modelat din trufe

Se pune laptele la incalzit, apoi se toarna trufele si se lasa sa se topeasca. Se amesteca pana se evapora laptele si ramane ca si o pasta vascoasa,  o luam de pe foc si o frecam bine pana devine o pasta ceva mai lichida (aici s-a taiat si de acea a devenit mai lichida) apoi punem untul si amestecam cu telul. Amestecam cu viteza pana observam ca se separa  un lichid unsuros pe care il  aruncam, amestecam in continuare si continuam acest procedeu pana in final, o sa raman o pasta ca si fondantul care este usor de modelat ....

Procedeul este asemanator ca si la facerea untului din frisca...nu stiu daca ati patit sa vi se taie frisca, mie mi s-a intamplat de cateva ori si am obtinut o minunatie de unt cu diferenta ca era dulce :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de modelat din trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

alinutzika 1

21.08.2011, 23:22

buna idee

naomy 1

22.08.2011, 02:27

am furat formele de la plastelina lui Marcos ...sincer vb special pt asta am cumparat plastelina

naomy 1

22.08.2011, 02:28

va multumesc de comentari si de vizita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste a la Roberta