Dragi prieteni trebuie sa va marturisesc ca aceasta pasta de modelat din trufe este dintr-o simpla gresala,tocmai ma pregateam sa fac o crema dintr-o cutie de trufe ce mi-au mai ramas si ghiciti!?mi sa taiat crema sau cred ca din cauza laptelui ,principalul este ca nu vroiam sa-o arunc si am incercat sa-o remediez si rezultatul .....FENOMENAL ,am folosit-o pt decor .
Preparare pasta de modelat din trufe
Se pune laptele la incalzit, apoi se toarna trufele si se lasa sa se topeasca. Se amesteca pana se evapora laptele si ramane ca si o pasta vascoasa, o luam de pe foc si o frecam bine pana devine o pasta ceva mai lichida (aici s-a taiat si de acea a devenit mai lichida) apoi punem untul si amestecam cu telul. Amestecam cu viteza pana observam ca se separa un lichid unsuros pe care il aruncam, amestecam in continuare si continuam acest procedeu pana in final, o sa raman o pasta ca si fondantul care este usor de modelat ....
Procedeul este asemanator ca si la facerea untului din frisca...nu stiu daca ati patit sa vi se taie frisca, mie mi s-a intamplat de cateva ori si am obtinut o minunatie de unt cu diferenta ca era dulce :)