Pasta de fasole

de Laly in Mancaruri de post, 27 Iun 2010 | 4783 vizualizari

 

Va poftesc dragele mele la o fasolica.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba
  • 1 morcov
  • 1 telina mijlocie
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa mai mica pentru calit
  • sare,cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole:

Se spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa calduta.Se taie morcovul,telina.pastarnacul, si ceapa cubulete.

Se pune o oala cu apa sa fiarba.Cand a inceput sa fiarba se pune zarzavatul taiat si fasolea.Se adauga si cimbrul.Cine doreste poate adauga in timpul fierberii si 1 lingura de pasta de tomate.

Se lasa la fiert pana se inmoaie bine fasolea.Se scurge,si se da prin masina de tocat,robot sau blender.Eu am pasato la robot.Asa a fost cererea,fasole pasta.Intr-o cratita se pune 2 linguri de ulei si o ceapa micuta.Se caleste pana devine sticloasa.

Se adauga fasolea peste ceapa si se mai las sa fiarba un pic.Daca este prea groasa pasta  se mai subtiaza cu un pic de zeama.Se curata usturoiul si se zobeste bine.Cand oprim fasolea punem si usturoiul.Asa va avea o aroma mai deosebita.Se poate servi cu ceapa taiata solzisori si calita cu pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Julie 1

30.06.2010, 09:46

LAs si eu 5 furcu! Buna fasolica!

susu 1

03.07.2010, 17:55

arata de nota 20, cinci furculite

alinutzika 1

09.09.2011, 13:58

arata f bine

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Hribi cu ceapa si usturoi