Pasca poloneza cu glazura de ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 17 Apr 2012 | 10762 vizualizari

 

Hristos a Inviat!!!! Incep prin a spune ca este cea mai buna pasca pe care am mancat-o pana acum.
De cand am vazut reteta Irinei http://www.bucatariairinei.ro/2012/04/pasca-poloneza-cu-glazura-de-ciocolata.html i-am pus gand rau :))
Iti multumesc tare mult draga mea pentru reteta, o voi pregatii mereu de-acum inainte si o puteti pregatii si voi daca nu sunteti fani aluatului clasic pentru pasca si mai ales daca iubiti ciocolata, trebuie sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • un ou
  • 100 g unt/margarina
  • 150 ml lapte
  • pudra de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 100 g stafide
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza cu glazura de ciocolata:

Se mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o tava rotunda cu peretii detasabili, cu hartie de copt, care se unge cu putin unt si se toarna 3/4 din compozitia rezultata mai sus.

Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 12 minute.

Intre timp se pregateste crema:

Se mixeaza branza cu ouale, zaharul si vanilia, dupa care se adauga stafidele bine spalate.

Se scoate tava din cuptor, se toarna crema de branza, dupa care, peste crema se pune si restul de blat.

Se da din nou la cuptor pentru cca 35-40 min, se face testul cu scobitoare ( timpul de coacere poate fi diferit in fct de fiecare cuptor).

Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit.

Cand s-a racit foarte bine se pregateste glazura:

Se pune ciocoata, untul si laptele intr-un ibric la foc mic, se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se racoreasca si sa se intareasca putin, dupa care se distribuie frumos peste pasca.

Se orneaza cu fulgi de migdale, nuca de cocos verde si bomboane ( optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara