Pasca fara aluat

de Toamna07 in Prajituri, 28 Apr 2014 | 16856 vizualizari

 

Pe un pliant al unui supermarket am gasit aceasta reteta usoara,un preparat cu adevarat minunat. Pe internet apare si sub denumirea de pasca fara aluat,dar ea este la origine un cheesecake german. Preparata pe baza retetei traditionale germane,crema fina de branza cu smantana aromata face din aceasta prajitura un deliciu pentru sarbatorile pascale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o forma de tort diametrul 26 cm: (eu am avut forma de 28 cm)
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 200 g unt 65% grasime
  • 7 oua
  • 150 g stafide
  • 250 g zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 40 g faina
  • 80 g gris de grau
  • 1 praf de copt
  • 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Lamaia se da pe razatoare si se stoarce pentru a obtine zeama. Stafidele se lasa la inmuiat in putin suc de lamaie. Untul si sarea se amesteca pana ce formeaza o pasta cremoasa. Se separa galbenusurile de albusuri.

Intr-un castron mare, se pune branza amestecata cu stafidele si cu zeama de lamaie.O amestecam cu untul moale. Galbenusurile se freaca cu zaharul si vaniliile si le adaugam la amestec sa se uniformizeaze. Faina, grisul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza peste branza. Albusurile se bat pana cand se intaresc si se incorporeaza in restul preparatului amestecand usor cu o paleta. Presaram coaja de lamaie.

Aluatul astfel format se pune pe hartie de copt intr-o tava rotunda, unsa. Se lasa apoi la copt in cuptorul preincalzit la cca. 175 °C, timp de cca. 60 minute. 

A mea s-a cam bronzat ,dar puteti s-o acoperiti cu folie de aluminiu in ultimele 15 minute, pentru ca partea de deasupra sa nu se arda. Prajitura se mai ţine in cuptorul oprit inca 10 minute, apoi se scoate si se lasa la racit.

Inainte de a servi, lasati pasca sa se raceasca putin in forma,apoi presarati zahar pudra si transferati-o pe un platou festiv.

Este o bunatate de prajitura,la mine nu a rezistat prea mult! :))  Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci