Pasca cu umplutura de branza cremoasa

de Rocsi in Dulciuri, 19 Apr 2012 | 10625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:(de aici ies doua pasti rotunde mari)
  • 1 kg faina
  • 2 linguri unt
  • 1 canita mica iaurt
  • 2 linguri smantana
  • 5 galbenusuri
  • 100-150 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • apa minerala
  • Crema:
  • 700 gr branza de vaci dulce
  • 200 gr branza Fagaras
  • 2 linguri smantana
  • 1 pahar zahar
  • 5-6 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
  • 2 linguri de gris
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu umplutura de branza cremoasa:

Aluatul:

Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,punem drojdia si o lasam 5 minute asa. Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul. Punem peste faina si galbenusurile mixate,untul taiat cubulete mici, apoi iaurtul(care trebuie sa nu fie rece de la frigider,ci de la temperatura camerei). Amestecam bine cu mainile,apoi punem smantana,praful de sare si esenta. Dupa ce le-am amestecam bine,picuram cate putina apa minerala ,calduta,si framantam bine,bine,pana devine nelipicios. Taiem cu un cutit aluatul si daca observam ca s-au creat niste gaurele,atunci nu mai e nevoie sa il framantam. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la un loc cald.

Crema:

Ouale le mixam cu zaharul spuma,iar spre final punem si smantana. Punem branza intr-un bol si o maruntim bine de tot(daca aveti robot,e bine sa o dati prin robot sa obtineti o textura fina). Adaugam crema de branza Fagaras,ouale mixate,esenta,zaharul vanilat,coaja rasa de lamaie,stafidele,apoi putin gris. Le incorporam cu mana.

Dupa ce aluatul a stat suficient la dospit ,incepem sa pregatim pasca. Rupem o bucata aluat si cu sucitorul intindem o foaie subtire. Luam o tava rotunda,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Punem foaia de aluat in tava si o prindem bine  de peretii acesteia,iar surplusul de pe margini il taiem. Umplem cu crema de branza, decupam din aluat ,forme de iepuras si le asezam deasupra. Batem oul spuma si ungem pasca.

Dam tava in cuptorul incins,temperatura sa fie potrivita,pentru 50-60 de minute. Cand o scoatem o ungem cu un sirop,preparat din putina apa cu zahar si un strop de ulei. O acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.

La fel procedam si cu a 2 a pasca. Mie mi-a ramas putin aluat si am facut si doua pascute micute,in forma de fluturas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu umplutura de branza cremoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca, cacao si rahat