Stiu ca unii o sa ziceti ca este cam tarziu sa postez reteta de pasca acum , dar eu stiu ca se face pana la Inaltare asa ca daca va place puteti sa o preparati. A fost pasca cea mai apreciata asta cu smantana. S-a mancat toata din prima zi, musafirilor le-a placut foarte mult, am facut una si bunicilor si mi-au zis ca le-a placut mai mult decat cea cu branza, ca din aia cu branza au mai mancat si anii trecuti (Tari buna a fost copchila si am mancat-o tati in doua zile! Da si buna era! cam asa mi-au zis bunicii). Deci un mare succes!
Cu o seara inainte pregatim smantana. Intr-un bol turnam cam 1/2 kg faina de porumb. Intr-un prosop curat de bucatarie punem smantana, o strangem ca o bocceluta si o lasam peste noapte sa se scurga, in bucatarie, dar sa nu fie prea cald.
Blatul:
Intr-un bol punem ouale si le mixam impreuna cu zaharul pana devin spuma. Incorporam faina, praful de copt, esenta de rom. Luam int-un vas putina compozitie si o amestecam cu cacao. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia alba, apoi ici colo compozitia de cacao si cu o scobitoare trasam niste linii. Bagam blatul la copt pentru 12 minute (daca tava este mai inalta si nu prea lata lasati blatul cam 15 minute pentru ca atunci cand punem umplutura sa nu se amestece cu compozitia de blat).
Umplutura:
Dupa ce s-a scurs smantana peste noapte o scoatem din prosop. Vom obtine un bulgare cremos avand aceeasi consistenta ca si mascarponele.
Ouale le mixam impreuna cu zaharul. Adaugam smantana si mixam la o treapta mica, aromatizam cu esenta de rom, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie. La final punem grisul si il incorporam usor cu o paleta de silicon. O sa se aleaga putin smantana pentru ca e foarte grasa, dar nu va speriati pentru ca totul iese bine.
Scoatem blatul dupa cele 12 minute, punem umplutura uniform cu o lingura si o bagam iarasi la cuptor. O lasam la 180 de grade, circa 50-60 de minute. Deasupra prinde o culoare rumena, frumoasa, este gata si trebuie sa o scoatem din cuptor.
O lasam sa se raceasca si este numai buna de servit. Sa aveti pofta!