Pasca cu branza si ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 15 Apr 2012 | 6924 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta Cristinei(divainbucatarie.ro).Multumesc draga mea!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • faina
Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr smantana pentru frisca
  • 250 gr zahar
  • 5 -6 oua
  • 1-2 linguri faina alba
  • 1 esenta rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si ciocolata:

Aluatul:
Intr-un bol amestecam ,cu mana,oul cu untul si smantana.
Adaugam zaharul,praful de copt si zaharul vanilat.
La urma punem faina pana obtinem un aluat nelipicios si omogen.
Formam o bila din aluat,il punem intr-o folie si il dam putin la frigider.

Umplutura:
Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi.
Smantana o mixam pana obtinem frisca.
Separam ouale,iar albusurile le batem spuma.
Intr-un bol amestecam branza cu galbenusurile,zaharul,esenta si zaharul vanilat.
Adaugam ciocolata topita si cacaua.
Punem si frisca ,putina faina,iar la urma albusurile spuma,pe care le incorporam usor cu o lingura.

Luam o tava rotunda,o tapetam cu margarina si punem hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire.
Asezam foaia in tava si o intepam cu o furculita.
Punem umplutura si o nivelam cu o lingura.

Dam tava in cuptorul incins,dar la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine coapta,in jur de 60 de minute.
Cand este gata ,o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portocale in ciocolata