Pasca cu branza sarata

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2016 | 10598 vizualizari

 

"Retete de Pasti"
A iesit o bunatate de pasca! :x

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 500 g branza sarata framantata
  • 200 g kefir
  • 2 oua
  • sare, piper
  • ardei gras rosu
  • masline negre
  • 1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza sarata:

Aluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa dospeasca. Se toarna uleiul, oul batut si se amesteca incet, turnand lapte caldut putin cate putin pana se obtine un aluat bun pentru framantat. Cand se obtine un aluat elasti si nelipicios, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Intr-un vas se amesteca branza cu kefirul, cele doua oua batute, se ondimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se pun la final ardeiul gras rosu taiat cubulete si maslinele negre feliate. Se omogenizeaza totul si se da deoparte.

Aluatul se intinde pe masa de lucru in foaie rotunda, putin mai mare decat tava in care se va coace pasca. Se tapeteaza forma cu hartie de copt, se aseaza aluatul cu grija, inclusiv pe margini. Se toarna umplutura, se niveleaza si se da deoparte. Din restul de aluat se fac impletituri care se aseaza pe margine si pe mijloc in forma de cruce. Se unge aluatul deasupra u oul batut si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

TIPS-URI

1

Branza poate fi de oricare (vaa, oaie, capra).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Drob de pasare