Pască cu brânză fără aluat

de georgiaskitchen in Dulciuri, 18 Apr 2014 | 10040 vizualizari

 

Tot căutând rețete peste rețete despre cum să pregătesc tradiționala pască cu brânză pentru Paște, am găsit câteva variante fără aluat și m-am hotărât ca anul acesta la fel să o coc și eu...:)

Varianta aleasă de mine e o combinație între mai multe rețete, care până la final s-a dovedit a fi foarte bună...zic eu! :)

Înainte sa trec la rețetă, vreau să vă doresc tuturor un Paște fericit!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză de vaci
  • 400 g smântână 20% grăsime
  • 200 g zahăr
  • 5 ouă
  • 5 linguri făină
  • 1 lingură griș
  • 150 g stafide
  • coaja de la o lămâie
  • o fiolă esență rom
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • un gălbenuș
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză fără aluat:

Pentru început puneți într-un castron cu apă caldă, esența de rom și stafidele pe care le lăsați la înmuiat pentru câteva minute. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixați cu zahărul până ce acesta se topește, apoi adăugați gălbenușurile și mai mixați până ce acestea se omogenizează. Puneți brânza, smântâna, stafidele scurse de apă, coaja de lămâie și zahărul vanilat peste ouă, amestecați bine, după care adăugați făina împreună cu grișul.

Compoziția obținută o turnați într-o formă de tort (a mea are 24cm dar merge și într-o formă mai mică, va ieși mai înaltă), în care ați pus hârtie de copt, o ungeți ușor cu gălbenuș și o coaceți la foc moderat timp de 50-60 minute. Când s-a scurs timpul de coacere scoateți pasca din cuptor, o lăsați să se răcească în formă apoi o transferați pe un platou.

O puteți pudra cu zahăr vanilat sau o puteți lăsa simplă, așa cum am făcut eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză fără aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu smantana