Parmigiana de vinete

de Alina26 in Mancaruri de legume, 24 Mai 2013 | 4334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de vinete
  • 450 g sos de rosii
  • 3 mozzarele
  • 100 g faina alba
  • 200 g parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 400 ml ulei de floarea-soarelui pentru prajit
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana de vinete:

1.Spalam vinetele le taiem fasii de circa 1cm,le presaram cu sare si le punem la scurs timp de 30 de minute.Dupa aceia le punem pe servetele sa absoarbe toata apa.

2.Pregatim sosul de rosii:punem o tigaie la incins cu un catel de usturoi curatat si zdrobit,dupa care il scoatem mai tarziu.Adaugam sosul de rosii,busuioc.oregano,sare,piper si mestecam pana se ingroasa.

3.Prajim vinetele:punem o tigaie la incins cu 400ml ulei,lasam sa se incinga foarte bine.Dam vinetele prin faina si le prajim la foc rapid.Le punem pe servetele sa absoarba uleiul.

4.Incingem cuptorul la 180°.Intr-o tava punem un strat subtire de sos,apoi un rand de vinete,apoi iar sos de rosii,mozzarela data pe razatoare sau taiata marunt,si parmezan ras.Continuam pana la ultimul strat fiind sos de rosii,mozzarela si parmezan ras.

5.Dam tava la cuptor timp de 30 de minute pana se rumeneste.Cand e gata lasati sa se raceasca cam 15 minute si apoi serviti.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chicken parmigiana in vas Zepter