Parmigiana de vinete

de angyb in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2012 | 4669 vizualizari

 

O specialitate siciliana pregatita dupa o reteta care am vazuto la faimosul Buddy Valastro

 

INGREDIENTE

  • 6 vinete mari
  • faina alba
  • 3 oua
  • pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 800 ml sos de rosii
  • 400 g parmezan
  • 250 g mozzarella
  • sare
  • ulei pt.prajit
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana de vinete:

Taiati felii vinetele pe lung cam un cm grosime. Sarati fiecare felie si puneti-le intr-o stecururatoare  Acoperiti cu o farfurie si puneti deasupra o greutate si lasati cam o ora ca sa elimine amarul vinetelor.

Intre timp pregatim sosul .Taiati marunt ceapa si puneti-o la calit si apoi adaugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 45 de minute.

Vinetele treceti-le pe sub apa rece ca sa se elimine sarea in exces si uscati-le pe un prosop.Treceti vinetele prin faina alba ou batut si apoi prin pesmet si apoi prajiti.

Asamblarea: Intindeti un strat de vinete peste care adaugati sos de rosii, parmezan si mozzarella taiata cubulete. Continuati pana la terminarea ingredientelor. Mie mi-au iesit 3 straturi . Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la 180 de grade.

TIPS-URI

1

Daca doriti vinetele se pot praji numai trecute prin faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

16.02.2012, 12:53

Imi place
Imi place si Buddy are retete cu totul originale

angyb 1

16.02.2012, 13:14

multumesc horia
Mihaela multumesc

DIANA B 1

16.02.2012, 15:11

Dupa aspect , mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete