Parmigiana

de lilik in Mancaruri de legume, 11 Oct 2010 | 3765 vizualizari

 

aceasta este varianta siciliana

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 500 gr rosii moi decojite
  • foi de busuioc
  • 2-3 vinete(depinde de marime)
  • pamezan
  • sare,ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana:

se curata ceapa,se toaca si se pune la calit ,cand incepe sa se rumeneasca adaugam rosiile strivite,1 foaie mare de busuioc si putina sare; lasam sa fiarba la foc mic pana pierde toata apa lasata de rosii.

curatam vinetele si le taiem felii potrivite pe care le dam cu sare si le prajim.cand sunt rumene le scoatem si le punem pe hartie de bucatarie sa absoarba uleiul in exces.intr-o tava punem un strat de sos,unul de parmezan,cate o foaie de busuioc si un strat de vinete si tot asa pana se termina materia prima.deasupra presaram abundent parmezan si dam la cuptorul preincalzit la 180° pana se rumeneste.

de obicei se serveste rece dar e f buna si calda.

TIPS-URI

1

daca vrem putem adauga felii de mozzarella.

2

eu am facut mini portii :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de rosii cu ciuperci