Pariziene cu fondant de visine

de Anamaria7 in Prajituri, 6 Iul 2011 | 5376 vizualizari

 

Reteta este adaptata dupa ceva vazut la Laura Adamache :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 70 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
  • Fondant de visine:
  • 400 gr visine
  • 4 oua
  • 40 gr zahar
  • 120 ml smantana
  • 30 gr amidon
  • 120 gr unt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu fondant de visine:

Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava cat mai mare, cu hartie de copt.

Aluat:

Laptele sa fie domol, dizolvam drojdia in 3-4 lg. Se amesteca faina, sarea si zaharul, facem o fantanita in mijloc si turnam laptele, drojdia si untul moale, taiat bucatele. Facem o bila din aluat, presaram putina faina si acoperim cu un servet, apoi punem vasul la caldura pana dospeste.

Fondant de visine:

Punem visinele fara samburi pe foc mic cu zaharul si fierbem pana cand scade sucul. Separat mixam ouale pana se umfla putin, apoi adaugam untul, smantana, zaharul vanilinat si amidonul. Cand jeleul de visine s-a domolit, turnam peste amestecul de oua, punem iar pe foc mic si lasam pana se ingroasa, apoi la racit.

Asamblare:

Dupa ce aluatul a dospit, luam cate o bucatica mica, intindem in forma de dreptunghi, punem o lingurita buna cu umplutura intr-o extremitate, apoi taiem fasii orizontale spre partea opusa si rulam, ca in poza.

Le mai lasam la dospit 15min, apoi le ungem cu galbenus+lapte si tinem la cuptor pana se rumenesc bine.

Le lasam la racit pe o tava, nesuprapuse.

TIPS-URI

1

Visinele se pot inlocui cu orice fruct doriti :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu fondant de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]