Pariziene cu crema patisera

de diana_k in Prajituri, 2 Mar 2012 | 57749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 kg faina ,
  • 50gr drojdie proaspata,
  • 220gr zahar,
  • 1lingurita sare,
  • coaja rasa de la 2 lamaie,
  • 125 gr unt topit,
  • 600ml lapte
  • pentru crema patisera
  • 800ml lapte,
  • 4 linguri amidon sau faina,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • 250gr zahar,
  • 2 pliculete zahar  vanilat,
  • 2 linguri suc de lamaie ,
  • 80gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema patisera:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Adaugam o lingura de zahar. Faina se cerne intr-un vas mare, se face o groapa in mijloc si se toarna drojdia, se lasa cateva minute pana incepe creste. se pune zaharul, sarea, coaja de lamaie, untul topit, se amesteca, se toarna laptele. Se framanta un aluat moale, la nevoie se mai adauga faina. Se lasa aluatul la crescut acoperit cu un servet la loc cald.

Intre timp se prepara crema: in 100ml lapte rece se dizolva amidonul, se adauga zaharul si galbenusurile batute putin cu furculita. Se adauga si restul de lapte, sucul de lamaie si se pune crema la fiert pana se ingroasa. Se adauga vanilia si se lasa la racit, apoi se adauga untul.

Impartim aluatul in bile mari cat un ou, din fiecare se modeleaza o pariziana care se umple cu crema rece. Se ruleaza frumos si se aseaza in tava, se lasa la crescut cateva minute, se ung cu ulei si se coc la 180grade   cam 15-20 minute, pana devin rumene .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (41)

Alexandra Burz 1

11.01.2014, 15:17

Ligia Bxl 1

13.01.2014, 00:30

minunateee

babi5 1

18.12.2014, 06:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie si unt