Parfait de nugat

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 9 Mai 2011 | 5881 vizualizari

 

Intai de toate, Alex (se stie el care Alex :) ) daca apuci sa citesti reteta asta, primeste si multumirile pentru ca mi-ai imprumutat atata vreme cartea (promit s-o inapoiez curand, mai am inca retete de transcris). Este vorba despre Great Casual Food, plina de retete unele mai ademenitoare si mai usor de realizat decat altele. Asa cum scrie si pe prima pagina, retetele scot in evidenta "low-stress and no-fuss food" (mancare fara stres ori bataie de cap), transformandu-te intr-o gazda relaxata.

 

INGREDIENTE

  • Zilele trecute am facut o forma de cozonac ( 28cm x 11cm) din acest parfait si ajunge pentru macar zece portii:
  • 400 gr branza Ricotta
  • 110 gr zahar fin
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr nugat cu alune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait de nugat:

Ciocolata o topesti la bain-marie. Ricotta o amesteci cu zaharul, apoi adaugi frisca bine batuta la mixer. Adaugi ciocolata topita si nugat taiata bucatele si amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.

Tava o tapetezi cu folie alimentara, torni compozitia, acoperi tot cu folie si lasi la congelator macar 4-5 ore. Inainte de a servi, scoti tava 10 min la temperatura camerei. Parfait-ul trebuie sa fie putin moale atunci cand il tai. Poti servi alaturi de zmeura sau alte fructe de padure, daca doresti. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de nugat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers