Papricas cu carne de pui

de lia maria in Pui, 10 Sep 2010 | 9027 vizualizari

 

Aceasta mancare, este specifica Ardealului si se face cu orice fel de carne. In retetele clasice,se foloseste boia de ardei, dar eu incerc macar pe perioada de vara, sa o inlocuesc cu mirodenii proaspete, noua ne plac si sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne de pui cu os
  • 1kg cartofi roz
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei kapia, copti
  • 1 lingurita chimen
  • Tarhon proaspat
  • rozmarin proaspat
  • sare
  • piper
  • Frunze de marar pt décor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas cu carne de pui:

Luam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete.Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt, Ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem feliute. Cartofii curatati si spalati, ii taiem pe lung in 4 sau 6 bucati functie de marime.

Punem intr-o cratita sau oala, uleiul la incins. Adaugam ceapa , apoi carnea si amestecam bine . Lasam cam10’ amestecand din cand in cand sa nu se arda. Punem zarzavatul, mirodeniile si cartofii, mai lasam 10’, adaugam si ardeiul copt , apoi complectam cu apa, pana la nivelul cartofilor,.Mai asezonam cu sare si piper, punem capacul si lasam la fiert cam 25-30’(pana cartofii sunt patrunsi si carnita s-a fiert).

Sevim cu marar verde ca décor si alaturi de un castronel cu muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Teo 1

10.09.2010, 22:56

saru' mana pt. masa , chiar mi-a placut !

nadina73 1

11.09.2010, 00:45

am papat si eu o portie e grozava ,asa e e retat din ardealasa ca

lilik 1

11.09.2010, 21:15

f buneu sunt din bv si in loc de cartofi fac galuste cu gris si ou,5f si

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Biryani