Papoutsakia (Vinete umplute cu carne)

de Julie in Mancaruri cu carne, 23 Aug 2011 | 13314 vizualizari

 

Papoutsakia -sau papucei (παπουτσάκια), o alta reteta din minunata bucatarie greceasca. Vinetele umplute cu carne se numesc astfel, pentru ca se aseamana cu niste papuci mici.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare,
  • 200 g carne tocata,
  • 1 ceapa,
  • 3 rosii, 
  • sare,
  • piper,
  • ulei, 
  • sos bechamel,
  • cascaval.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papoutsakia (Vinete umplute cu carne):

Vanata se taie in doua pe lungime si se lasa pentru 30 minute in apa sarata, pentru a nu fi amara. Se scoate din apa, se sterge si se pune la prajit in putin ulei, pana se inmoaie bine pe ambele parti. Se aseaza intr-o tava si se apasa miezul cu o lingurita, facand loc pentru umplutura. Nu este necesar ca tava sa fie unsa cu ulei.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Se adauga carnea si se lasa pana isi schimba culoarea, amestecand continuu. Se toarna 100 ml apa fierbinte, se acopera vasul si se lasa sa fiarba pana ce apa scade si carnea este gatita. Se pun rosiile, decojite si date pe razatoare, sare si piper. Se mai lasa 5-6 minute si se opreste focul.

Asamblarea:

Jumatatile de vinete se umplu cu amestecul de carne, se aseaza deasupra cate 2-3 linguri cu sos bechamel si se acopera cu un strat de cascaval ras. Se da tava la cuptor pentru 15- 20 minute, la foc iute.
Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papoutsakia (Vinete umplute cu carne)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete