Papanasi cu dulceata de zmeura

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Feb 2012 | 3518 vizualizari

 

Buni ! Buni!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame branza proaspata
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita  cu suc de lamâie si coaja rasa
  • esenta de vanilie
  • o picatura esenta de migdale
  • zahar  vanilat
  • un praf  de sare
  • 500 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • smântâna si dulceata pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de zmeura:

Brânza, se amesteca impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie, atat cat sa se omogenizeze toate ingredientele. Adaugam apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt,  amestecand bine. Daca este necesar, mai putem adauga putina faina.
Impartim aluatul in 6 bilute mai mari (cat o piersica) din care formam discurile si in sase bilute mai mici pe care le vom pune la prajit in uleiul încins. Rumenim bilutele si discurile, pe ambele parti avand grija ca focul sa nu fie prea iute, in caz contrar papanasii prajindu-se doar la exterior, ramanad cruzi in interior.
Cand s-au rumenit frumos scoatem discurile si bilutele pe un servet pentru a scapa de surplusul de grasime
Inainte de a  servi papanasii ii ornam cu smantana si cu dulceata de zmeura, mai mult sau mai putin! :D

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ionela2682 1

19.12.2012, 14:30

Chiar ca-s buni!

camelia75 1

09.04.2013, 17:12

Ce pofta mi-ai facut!!!Maine trec la treaba!!!

Dya Daniela Andrei 1

09.04.2013, 17:39

Incearca-i si pe cei cu afine! Sunt minunati!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere coapte cu branza pe pat de ciocolata