Panna cotta cu pepene galben si capsune

de ianculubita in Dulciuri, 28 Iul 2014 | 3837 vizualizari

 

Este un desert usor de facut si super bun;as manca asa ceva zilnic.

 

INGREDIENTE

  • 1pepene galben mai mic
  • 300g capsune
  • 400ml smantana lichida
  • 200ml lapte
  • 70g zahar
  • 1baton de vanilie
  • 6foi de gelatina
  • 250g coacaze rosii
  • 2-3linguri zahar
  • 1plic tort-jelee rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu pepene galben si capsune:

Pulpa pepenului curatate de coaja si seminte se paseaza la blender,piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 200ml smantana,100ml lapte,35g zahar si semintele de la jumatate de pastaie de vanilie;dupa ce s-a topit zaharul,se adauga 3foi de gelatina hidratate in apa rece,se amesteca bine sa se dizolve si se lasa sa se raceasca

Capsunele de asemenea pasate,piureul se trece prin sita,rezultatul il punem in vas pe foc impreuna cu restul de smantana,lapte,zahar si semintele de vanilie;se adauga si gelatina,se amesteca pentru omogenizare si se da deoparte sa se raceasca

Dupa ce s-au racit,punem in trei boluri panna cu pepene,se pun la frigider sa se intareasca,in alte 3boluri panna cu capsune,de asemenea se lasa la frigider

Dupa ce s-au intarit(nu dureaza mult),in bolurile cu pepene se pune panna cu capsune iar in bolurile cu capsune,se pune panna cu pepene si se dau din nou la frigider;in acest timp se pregateste jeleul de coacaze;

Se paseaza fructele,se trec prin sita,piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,iar dupa cateva minute se da vasul deoparte si se incorporeaza tort-jelee dupa instructiunile de pe plic

Se serveste panna-cotta cu jeleu de coacaze si fructe

Pe langa cele 6boluri,pentru ca mi-a ramas compozitie,am facut si o panna-cotta la cupa;poate stiti si voi metoda dar va spun si eu

Se pune 2-3linguri de panna de pepene in cupa,se pune cupa in frigider inclinata,dupa ce s-a intarit se adauga alta culoare,de aceasta data nu mai e nevoie sa stea inclinata,doar in cazul in care avem 3culori si se serveste cu jeleu.

TIPS-URI

1

Zahar la fructe se adauga dupa cat sunt de coapte si dulci

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu pepene galben si capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu Zmeura