Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango

de diaconta in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 5253 vizualizari

 

Panna cotta mi se pare un desert tocmai bun de pregătit când nu ai prea mult timp la dispoziţie,iar ingredientele sunt la îndemâna.
Iniţial am vrut să fac doar panna cotta cu ciocolată dar apoi am zis că n-ar fi rău s-o combin şi cu alte arome,aşadar am mai făcut o panna cotta cu vanilie şi un jeleu de mango.
Jeleul de mango a fost tare uşor de pregatit cu noua achiziţie,Blenderul Breville blend activ,de care sunt foarte mulţumită.
 
 

 

INGREDIENTE

Ingrediente panna cotta cu ciocolată:

  • 250 ml frisca 30% grasime
  • 200 ml lapte
  • 140 g ciocolata 74% cacao
  • 1 lingura cacao
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina + 50 ml lapte
  • 1 lingurita ghimbir razuit (optional)

Ingrediente panna cotta cu vanilie:

  • 200 ml frisca 30% grasime
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 10 g gelatina +50 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie

Ingrediente jeleu mango:

  • 300 ml pulpa de mango, blenduita
  • 1 foaie gelatina
  • Am mai folosit pentru decor frisca,cubulete de mango,coacaze rosii si zmeura,betisoare de ciocolata.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango:

Pentru panna cotta cu ciocolata am pus laptele cu zaharul si cacaoa într-un vas, pe foc pâna s-a topit zaharul. Am pus si frisca si am adus la punctul de fierbere.

Am luat vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.

Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit.

Gelatina am pus-o la hidratat cu laptele rece (50 ml), apoi am încalzit la microunde si am pus peste amestecul ciocolatos.

La final am adaugat ghimbirul razuit.

Mie îmi place foarte mult combinat cu ciocolata.

Dupa ce s-a racorit putin, am pus în cupe si l-am dat la frigider pâna s-a întarit.

Nu a durat prea mult, doar cât am preparat panna cotta cu vanilie.

 

Pentru panna cotta cu vanilie, la fel am hidratat gelatina cu lapte rece, am pus laptele cu zaharul si semintele din pastaia de vanilie pe foc, pâna s-a înfierbântat, am luat vasul de pe foc, am pus gelatina si am amestecat  foarte bine.

Am lasat sa se racoreasca putin si apoi am pus în cupe peste panna cotta cu ciocolata sau în cupe separate.

 

Am pus în blender bucatile de mango si în câteva secunde am obtinut un piure.

Foaia de gelatina am hidratat-o cu putina apa rece, am scurs-o de apa, am încalzit piureul de mango si apoi am pus gelatina, amestecând pâna ce aceasta s-a topit.

La fel, dupa ce s-a racorit, l-am pus în cupe.

La final am decorat cu frisca, fructe si betisoare din ciocolata.

Un desert simplu dar foarte gustos.

 

Poftă bună !!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

30.11.2015, 20:27

Mare problema Ar trebui sa aleg si mie-mi plac toate Felicitari Diuto ,o prezentare de mare clasa

diaconta 1

02.12.2015, 13:36

Multumesc fetelor

Gicuta 1

03.12.2015, 09:11

Un desert rapid si delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert faguri