Panna Cotta

de Xandrinne in Dulciuri, 2 Sep 2011 | 6227 vizualizari

 

Am facut si eu panna cotta si am ramas impresionata de reteta; am folosit metoda lui Teo (gospodini)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lichida (smantana dulce)
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 5 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta:

Am lasat gelatina sa se hidrateze in putina apa rece, cca 5 minute.

Frisca am pus-o pe foc, impreuna cu zaharul; cum am vazut ca da sa fiarba am adaugat gelatina si laptele rece. Am amestecat rapid, pentru incorporare, si am tras vasul de pe foc. Am pus si vanilia. Amestecul obtinut l-am turnat in forme de silicon. Am dat la rece.

Am pus deasupra capsune, proaspete, usor zdrobite cu furculita si putin sirop (sirop pe care si l-au lasat capsunele presarate cu un pic de zahar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata alba