Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe fundul unei forme rotunde, detasabila, de 26 cm pune foaie de copt. Unge peretii formei cu putin unt.
Bate albusurile bine, pana ce devin tari. Adauga zaharul si lamaia si bate bine din nou pana ce zaharul s-a topit si albusul e tare si are o textura cremoasa. Mie mi-au trebuit cam 7 minute, la viteza turbo.
Adauga toate galbenusurile si cu mixerul pe pulse incorporeaza-le rapid. Nu amesteca prea mult.
Pune toata faina peste oua si, cu o spatula incorporeaz-o amestecand de jos in sus (nu circular), ca sa nu se piarda prea mult din volum.
Toarna compozitia in forma si niveleaz-o. Coace blatul 25 de minute, sau pana ce trece testul scobitorii.
Inchide caldura in cuptor si lasa blatul sa se raceasca in cuptorul lasat cu usa intredeschisa. (asta ca sa nu se lase blatul dupa racire)
Cand s-a mai racorit, scoata blatul pe un gratar, indeparteaza folia de copt si lasa-l sa se raceasca bine. Cand s-a racit complet, taie-l in doua si insiropeaza-l.
Pentru sirop: fierbe pe foc mic apa si zaharul pana ce acesta se topeste (cam 2 minute). Lasa la racit. Amesteca inauntru sucul de zmeura
Intre cele doua blaturi se pune crema. Incalzeste smantana la foc mic, fara sa o fierbi. Pune in ea ciocolata, las-o 2 minute. apoi incorporeaz-o bine. Mixeaza crema cateva minute, ca sa fie mai pufoasa. Adauga zmeura si amesteca usor. Lasa la racit.
Crema cu mascarpne pentru ornat se face foarte simplu: amesteca putin mascarpone cu zaharul pudra, pana ce acesta se topeste. Adauga un varf de colorant roz si incorporeaza bine.
Pune unul din blaturile insiropate pe un platou, pe el intinde crema si acoper-o cu celalalt blat.
Orneaza marginile tortului cu 1/3 din crema. Pe restul foloseste-o sa faci flori pe tort.