Pandispan bicolor cu rodie

de Valclaudia in Prajituri, 4 Oct 2015 | 4936 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pandispanul:

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei de cocos
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri praf din coaja de struguri rosii
  • semintele unei rodii

Glazura:

  • 1 cutie praf pentru glazura de zahar (rosu)
  • 2-3 linguri apa plata calduta
  • bombonele de ciocolata

   

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan bicolor cu rodie:

Mai intai scoatrem semintele din rodie, le asezam intr-un castron.

Separam ouale, preincalzim cuptorul la 180 grade.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam praful de copt stins in 1 lingura zeama de lamaie.

Turnam in fir subtire uleiul de cocos, compozitia va continua astfel sa isi mareasca volumul.

Tot in fir subtire turnam apa minerala mixand incontinuu.

Incorporam apoi alternand 1 lingura de faina, 2-3 linguri de albusuri batute spuma pana incorporam toate cantitatile.

Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale.

Ungem tava mare a cuptorului cu ulei, o tapetam apoi cu faina.

In jumatate din compozitie incorporam pudra din coaja de struguri rosii.

Aceasta compozitie se toarna in tava, se niveleaza cu o spatula din silicon.

Partea cealalta de compozitie se repartizeaza uniform peste compozitia din tava iar deasupra presaram semintele de rodie.

Dam tava la cuptor pentru 30 minute. (Folosim functia de coacere cu ventilatie.)

Incercam cu o scobitoare iar daca pandispanul este copt scoatem tava din cuptor si il lasam la racit.

Glazura din zahar se prepara incorporand in amestecul din plic pe care il golim intr-un bol, 2-3 linguri de apa plata calduta.

Glazura astfel obtinuta se intinde peste pandispanul copt cu o pensula din silicon.

Deasupra presaram bombonele de ciocolata.

Lasam sa se intareasca glazura, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan bicolor cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu gelatina de rodii