multumesc Patriciei, de la ea m-am inspirat pentru aluat. Am ratat ciresele asa ca am inlocuit cu fructul de sezon.....
Spalam si desfacem prunele. Scoatem samburii.
Taiem prunele cubulete si presaram scortisoara dupa gust.
Amestecam cu mixerul untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam oul,iaurtul,praful de copt,uleiul, praful de sare, esenta de rom. Incorporam faina iar la final adaugam prunele taiate cubulete.
Obtinem un aluat mai gros decat cel clasic de clatite.
Incingem tava de clatite, o ungem cu ajutorul pensulei de silicon cu doi, trei stropi de ulei, punem 2-3 linguri de compozitie in tigaia incinsa si inainte sa o asezam pe foc,nivelam cu lingura sa cuprinda cat mai multa suprafata din tigaie.
Lasam tigaia la foc moderat pana se coace clatita,apoi o intoarcem cu ajutorul unei palete. Dupa ce s-a copt pe ambele parti o scoatem pe o farfurie si trecem la urmatoarea pana epuizam toata compozitia pe care care am pregatit-o.
(mie mi-au iesit din ingredientele de mai sus 7 bucati).
Prunele pentru topping se trec prin robot cu zaharul pudra, se amesteca 1 minut si gata, se pot servi aceste delicioase pancakes-uri cum doriti: calde sau reci...
Pofta buna!