Punem zaharul si ouale intr-un vas, batem ouale si zaharul cu mixerul pana cand zaharul se topeste de tot, ouale isi dubleaza volumul si se albesc. Dupa ce ouale se albesc adaugam faina cu un praf de sare. Amestecam din nou cu mixerul la viteza mica pana se incorporeaza faina. Dupa ce faina s-a incorporat adaugam cele 2 linguri de miere si continuam sa amestecam cu mixerul. Dizolvam praful de copt in 2 linguri de apa si le adaugam in compozitie. Mai amestecam putin si dam compozitia la frigider pentru 30 de minute.
Dupa 30 de minute scoatem compozitia din frigider, punem o tigaie la incins, fara sa o ungem cu ulei. Cand tigaia s-a incins, luam mai bine de o jumate de polonic si turnam in mijlocul tigaii. Focul trebuie sa fie dat la mediu spre mic. Nu miscam tigaia deloc cand punem compozitia deoarece aceasta isi ia forma potrivita singura.
Dupa 1 minut clatita incepe sa faca bulbuci, iar cand acestia incep sa se sparga trebuie intoarsa.Dupa inca un minut e gata si pe partea cealalta, se ia si se pune in farfurie.
Dupa ce sunt gata clatitele eu am pus pe fiecare clatita fineti si felii de banane.
Pofta buna!