un mic dejun foarte satios... bun bun
Laptele se mixeaza cu zaharul si un praf de sare iar apoi se adauga galbenusurile, treptat.
Intre timp se pune untul la topit.
Dupa ce untul s-a topit, se lasa la racit un pic.
Apoi untul topit se pune peste restul compozitiei mixand bine.
Se adauga faina, care a fost amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus.
Faina se pune treptat amestecand bine pentru a nu face cocoloase.
Se adauga albusurile, care au fost batute spuma in prealabil. La fel, se amesteca de jos in sus.
Aluatul nu iese ca la clatitele normale ci un pic mai vascos.
Intr-o tigaie de teflon se pune la incins unt topit(sau ulei).
Cu un polonic se toarna in mijlocul tigaii lasand sa se intinda singur aluatul.
Nu faceti ca la clatitele normale, aluatul se va intinde el cat va putea. :D
Clatita se intoarce in momentul in care apar multe bule la suprafata ( a se vedea poza).
Se aseaza una peste alta, eu am pus 3, si deasupra se pune sirop (asta am pus eu).
Se servesc cat sunt calde.
Pofta buna!