Placinte

de pity19 in Piine, 9 Sep 2014 | 2845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 30 gr drojdie ( dizolvata in jumatate cana de apa calda )
  • o lingura sare
  • o lingurita ulei
  • apa calda
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte:

Intr-un castron punem 250 gr faina , amestecam cu sarea si drojdia ; Adaugam si faina ramasa , uleiul si jumatate de cana apa calda , framantam pana devine un aluat elastic ;

Luam un alt castron , tapetam cu faina , adaugam maiaua si lasam la loc cald cca 30 de minute pana isi dubleaza volumul ;

Tapetam masa de lucru  cu faina , rupem o bucata din aluat si intindem cu sucitorul ;

Cu o farfurie rotunda dam forma ;

Cu ajutorul unei furculite intepam blatul ;

Luam o tigaie cu ulei si lasam la incins ; Punem cate o placinta la rumenit pe ambele parti si scoatem pe un servetel de bucatarie ;

TIPS-URI

1

Putem servii cu smantana , branza sau dupa preferinte!

2

Sunt foarte bune calde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza murata