Pentru azi m-am gandit sa postez o prajiturica pe care am facut-o mai de mult, dar care in mod sigur o sa va placa. Nu numai pentru ca e extrem de gustoasa, ci si pentru ca se face extrem de repede.
O prajitura pe care am mancat-o pana acum doar cumparata de la patiserie. Daca stiam cat de usor se face...
Incalzeste cuptorul la 220 c
Pune hartie de copt in doua tavi
Pune migdalele, zaharul si scortisoara intr-un blender si macina-le fin.
Desfa coca si las-o pe folia de plastic. Cu un sucitor intinde-o putin si pe lungime si pe latime
Cu ajutorul unei pensule intinde ou pe toata suprafata aluatului
Presara cam jumatate dim amestecul cu nuca.
Indoaie marginile lungi ale aluatului, astfel incat sa se intalneasca in centru. Cu sucitorul aplatizeaza usor, coca, ca sa nu iasa (prea mult) umplutura.
Unge coca cu ou, din nou, si presara marea majoritate a nucilor. Indoaie din nou marginile spre mijloc. Eu am facut acest lucru ajutandu-ma de folia de plastic.
Aplatizeaza din nou coca, cu grija. Unge-o cu unt si presar-o cu restul de nuca. Indoaie coca o jumatate peste cealalta.
Cu un cutit ascutit taie felii subtiri de coca
Pune palmierii in tavi, si tine-i la rece cel putin 15 minute
Coace-le 5 minute pe o parte si 5 minute pe cealalta parte, pana ce devin aurii.
Raceste palmierii pe un gratar metalic