Painite cu ceapa si branza

de xana in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2013 | 4049 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 4 gr drojdie uscata
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare

Pentru umplutura:

  • o ceapa medie
  • branza rasa(eu am avut un amestec de vreo 3 feluri, cca 150 gr)
  • masline
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painite cu ceapa si branza:

Am amestecat apa cu drojdia si 2 linguri din cantitatea de faina si le-am lasat sa se odihneasca 10 minute pana a format la suprafata bule de aer.

Intr-un castron am pus restul de faina si sarea, apoi am turnat in mijloc amestecul de drojdie si am amestecat cu o lingura. Am pus apoi uleiul si am framantat cu mana timp de 5 minute. Am lasat castronul acoperit cu un prosop ud la loc caldut ferit de curent timp de 45 de minute, pana aluatul si-a dublat volumul.

Intre timp am pregatit ceapa pentru umplutura: am taiat-o fasii subtiri si am calit-o in ulei de masline cu sare si piper pana s-a inmuiat bine dar fara sa se rumeneasca(in jur de 15 min la foc domol).

Cand aluatul a crescut, am intins o foaie dreptunghiulara(mai mult sau mai putin) si am presurat ceapa, apoi branza rasa si maslinele taiate bucatele mici. Am rulat foaia apoi am taiat-o in 10 bucatele pe care le-am asezat intr-o tava unsa cu ulei.

Le-am dat la cuptor timp de o ora aproximativ, la 180ºC.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painite cu ceapa si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de carne tocata cu sunca, cascaval si legume