Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Se cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare.
Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si laptele cald si se framanta totul, adaugand faina pana cand se obtine o coca elastica. La final, se ung mainile cu ulei, coca si castronul. Din coca se formeaza o bila care se lasa la crescut acoperita cu o folie si un prosop la loc cald.
Cascavalul se da pe razatoarea cea mare.
Feliile de muschi file se taie in patratele.
Dupa ce coca a crescut, se imparte in sapte si pe masa de lucru infainata se intinde cate o parte in forma de patrat. Se pun pe fiecare parte patratele de muschi file si cascaval ras si se impatureste aluatul.
Painicile astfel formate se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, cu partea impaturita in jos. Se acopera cu o folie si cu un prosop si se lasa la crescut la loc cald.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Painicile se ung cu ou batut si se presara seminte de mac peste ele. Se introduc la cuptor pana cand trec de testul scobitorii.