Painici cu scortisoara

de ianculubita in Piine, 21 Oct 2013 | 2737 vizualizari

 

Aceste painici,sunt ca niste gogosele aromate cu scortisoara;usor de facut si bune,bune!!
In poza avem alaturi un pahar cu Nectar de caise facut din vara,va amintiti nu??

 

INGREDIENTE

  • 3cani cu faina
  • 1plic drojdie uscata
  • 3linguri zahar
  • vanilie
  • 50g unt topit
  • 1cana papte cald
  • 1ou
  • In plus mai avem nevoie de
  • 1cana cu zahar brun
  • 2linguri scortisoara
  • 100g unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu scortisoara:

Frecam oul cu un 1/2lingurita sare,zahar,vanilie apoi rasturnam in vasul cu faina cernuta;

drojdia inmuiata cu putin lapte caldut,amestecam totul bine,adaugam lapte cate putin,iar la sfarsit framantam aluatul adaugand unt topit;

facem o sfera din aluat,acoperim si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul;

in acest timp,intr-un bol amestecam zaharul brun cu scortisoara iar in altul punem untul topit;

dupa ce aluatul e crescut,rupem bucati egale,facem sfere mici,le trecem prin unt,zahar,apoi le punem in forma de tort cu hartie de copt;

dupa ce am umplut forma,acoperim si mai lasam sa creasca 20min dupa care o lasam la cuptor 30-40min;

dupa ce s-a copt,scoatem painicile din forma cat sunt calde,altfel zaharul caramelizat se lipeste de forma si se rupe cand incercam sa le scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu ou, unt si lapte